• Het leukste aanbod

  • Alles in eigen beheer

  • Laagste prijs garantie

  • Eigen gidsen

  • Eigen restaurants

  • vanaf 2001 actief

  • Dagje Volendam VVV en iDeal betalingen

VVV Volendam, Parkeren in Volendam en alle verdere toeristen informatie.

Wat is VVV Volendam

Voor vele toeristen is de VVV een van de belangrijkste en kenmerkende punten voor informatie. In Volendam heeft VVV Volendam hun kantoor op Zeestraat 37 in Volendam, dicht bij het toeristische centrum. Zij organiseren vanuit daar verschillende uitjes, is er promotiemateriaal te verkrijgen en daar kunt u terecht voor informatie voor toeristen. Veel van de activiteiten en informatie kunt u ook op onze website terugvinden, of bekijk onze video voor inspiratie over jullie Dagje Volendam.

Parkeren in het centrum van Volendam

“Waar kan ik mijn auto parkeren?” is een van de meest gestelde vragen wanneer de mensen in Volendam zijn. In het centrum van Volendam is de VVV gevestigd en rondom de VVV zijn verschillende mogelijkheden voor het parkeren van voertuigen. Er zijn enkele parkeergelegenheden rondom Partycentrum De Amvo en onder winkelcentrum Het Havenhof waar de auto maximaal voor 1.5 uur mag blijven staan met de blauwe kaart. Dit geldt ook voor de rest van het centrum, met uitzondering van de parkeerplaatsen vóór Jan Cas Sombroek. Deze zijn met blauw weergeven. Daarnaast zijn er nog enkele parkeerhavens waar de gehele dag de auto kan worden geparkeerd. Deze zijn op de onderstaande kaart aangegeven.

Plattegrond van Volendam

De adresgegevens van deze parkeerhavens zijn:

  • Slobbeland 2, 1131 AB Volendam. Deze parkeerhaven ligt het dichtst bij de haven en de dijk van Volendam. In de buurt van deze parkeerplaats vindt u ook Landal en het Marina Park.
  • Pieterman 1, 1131 PW Volendam is de supermarkt van Het Marinapark. Hier zijn voldoende parkeergelegenheden en de auto mag hier een hele dag blijven staan, onbetaald. Het Marinapark bevindt zich aan de dijk op zo’n 5 minuten lopen van het toeristische centrum.
  • Parallelweg 5a, 1131 DM Volendam is het adres van Autobedrijf Jonk en Sier. Naast het bedrijf bevindt zich een grote openbare parkeerplaats voor toeristen. Tussen de huizen door kunt u via de dijk naar het toeristische Volendam wandelen. Deze parkeerhaven ligt op zo’n 10 minuten wandelen van het toeristische centrum.

Met de bus naar Volendam

Volendam is met de bus goed bereikbaar van Amsterdam Centrum. Van zondag tot en met vrijdag vertrekt bus 316 ieder kwartier van Amsterdam Centrum naar Volendam Centrum. Op zaterdagen gaat er iedere 20 minuten een bus van Amsterdam Centrum naar Volendam. Komen jullie vanuit Purmerend dan vertrekt vanuit daar ook een bus. De dienstregeling van deze bus vindt je op deze de pagina van het EBS

Activiteiten in Volendam

Dagje Volendam richt zich op het aanbieden van verschillende activiteiten en complete arrangementen in het mooie Volendam. Onze arrangementen en activiteiten zijn onderverdeeld voor verschillende doelgroepen. Hier vinden jullie onze verschillende doelgroepen zodat het voor jullie zo makkelijk mogelijk is.

Must do’s in VolendamFoto in Volendammer klederdracht

1. Een aandenken aan Volendam

Er zijn een aantal dingen die jullie gedaan moeten hebben in Volendam. Voor een alcoholisch aandenken kun je langs 24 liquor, slijterij in hartje Volendam. Daarnaast is en bezoek aan Volendam natuurlijk niet compleet zonder foto in Volendammer klederdracht. Niet elke fotograaf is hetzelfde en heeft hetzelfde decor vandaar dat wij aanraden dit via ons te boeken om zo verzekerd te zijn van professionele camera apparatuur, de mooiste klederdracht en de leukste decors.

2. Rondleiding

De terrassen op de dijk in VolendamVolendam is een klein dorp met veel toeristen. Door de drukte loop je soms voorbij de mooiste historische of culturele plekken van Volendam. Door een rondleiding te boeken weten jullie zeker dat jullie alles zien van ons mooie dorp. En wat is er nou leuker dan rondgeleid worden door een echte Volendammer in Volendammer klederdracht?!

3. Geniet van het uitzicht (op de mooie terrassen)

Iets wat volledig gratis is, iedere dag anders maar het best te bewonderen onder het genot van een heerlijk hapje of een drankje. Het mooiste stukje Nederland bevindt zich uiteraard in ons mooie dorp. Wandel over de dijk of ga zitten op een van de leuke en mooie terrasjes van Volendam. Ons persoonlijke voorkeur gaat uit naar De Dijk waar onderaan de dijk op “De Loswal” of boven aan de dijk kan worden plaatsgenomen. Met een heerlijk ‘s zomers briesje is het bij De Dijk puur genieten.

Informatie voor én door bekende Volendammers!

Bekende Nederlanders die uit Volendam komen. Natuurlijk willen veel toeristen met ze op de foto, en meestal maken zij daar ook geen probleem van. Interesse in een leuke podcast? De Podcast Zonder naam is gemaakt door Volendammers en volledig in het Volendams gesproken. De naam is afgeleid van de BZN namelijk "Band Zonder Naam". In de podcast wordt gesproken met bekende Nederlanders maar ook bekende Volendammers. Leuk om te luisteren in de auto, of op de weg terug. Luister via Spotify of door hier te klikken naar de Podcast Zonder Naam!

Wilt u meer informatie

Heeft u vragen? Of kunt niet helemaal vinden wat u zoekt? Neem dan vrijblijvend contact met ons op of bel 0299 - 242029.