Het leukste aanbod

Alles in eigen beheer

Laagste prijs garantie

Eigen gidsen

Eigen restaurants

Eigen planning

Uniek Volendam

Gezien zijn omvang en inwonersaantal is Volendam ongekend populair. Het haventje aan het IJsselmeer, de dijk, de sporen van de visserscultuur, de oude huisjes, de winkeltjes en sfeervolle horecagelegenheden trekken jaar in, jaar uit miljoenen bezoekers. 

Toch werd het bijzondere karakter van vissersdorp Volendam ruim honderd jaar geleden opgemerkt in al zijn eenvoud. Rond 1880 werd Volendam erg populair, toen kunstschilders de charme van dit dorpje aan de Zuiderzee ontdekten. De tijd leek hier te hebben stilgestaan en het volkse karakter dat het straatbeeld bepaalde, inspireerde de kunstenaarskolonie tot in de eerste helft van de 20e eeuw. 

Volendam groeide, de bedrijvigheid nam toe, het toerisme werd een serieuze zaak. Het dorp groeide uit tot wat het nu is: een plaats waar genoeg sporen zijn te vinden van de authentieke dorpse sfeer, gecombineerd met moderne wensen van de toerist op winkel-, horeca- en recreatiegebied. Een prachtige plaats voor de bezoeker die zijn vrije tijd aangenaam wil besteden.

Wilt u meer informatie

Heeft u vragen? Of kunt niet helemaal vinden wat u zoekt? Neem dan vrijblijvend contact op met ons.